Hario V60

Příprava kávy pomocí  Hario V60 – Dripper

 V60 je označení pro filtry japonské firmy Hario. Pořídit si můžete základní dvě verze s označením V60-01 a V60-02. Rozdíl je v množství kávy, které lze pomocí těchto filtrů připravit. V našem případě máme verzi V60-01 se kterou lze připravit šálek kávy do 300ml. 

Co budeme potřebovat?

  1. Hario V60-01
  2. Filtr Hario V60-01
  3. Čerstvě praženou kávu
  4. Mlýnek
  5. Konvičku
  6. Váhu
  7. Stopky

 Hario-V60-

Návod pro přípravu čerstvé kávy pomocí Hario V60

 Jakmile se nám uvaří voda, tak spaříme filtr, abychom v připravené kávě necítili papírovou chuť. Mezitím, co se papírový filtr spaří, nameleme čerstvě praženou kávu. Stále platí stejné pravidlo: 6g zrnkové kávy na 100ml vody.

  Hario-V60-filtr Káva-na-váze      

 Zalijeme kávu cca 30 ml vody (cca 94 -96 stupňů Celsia) a počkáme 30 vteřin.  Poté dolijeme zbytek vody krouživými pohyby od středu ke kraji.

  Konvice-Hario

Spaření-kávy Příprava-kávy

Kvalitní filtrovaná káva je připravená. Můžeme podávat!

připravená-káva

Umíte připravit kávu i pomocí dalších alternativních metod?

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.